Burgemeesters aan het woord!


Burgemeester Luc Martens (Roeselare, tevens voorzitter van Midwestoverleg)
“Het hart van West-Vlaanderen kan niet geïsoleerd worden.”
 


Burgemeester Hendrik Verkest (Wingene, tevens voorzitter van RESOC Midden-West-Vlaanderen)
“De spoorwegen hebben al heel wat geïnvesteerd in de (groot)stedelijke gebieden. Nu bepleiten we een inhaalbeweging voor onze regio’s.”Burgemeester Christof Dejaegher (Poperinge, tevens voorzitter van RESOC Westhoek)
“Het openbaar vervoer moet openbaar blijven. Ook de West-Vlaming heeft recht op kwaliteit.”Burgemeester Toon Vancoillie (Kortemark, tevens voorzitter van Westhoekoverleg)
“De reistijd Westhoek – Brussel moet korter.”
 


Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Staden, tevens Vlaams volksvertegenwoordiger)
“De online enquête is belangrijk om te weten wat er leeft bij de treinreizigers en de inwoners van onze gemeenten. Zo kunnen we aan de hand van een onderbouwd document druk zetten in Brussel.”
 

Burgemeester Lies Laridon (Diksmuide)
“De rechtstreekse verbinding vanuit de Westhoek naar Brussel is erop achteruit gegaan, zowel op vlak van reistijd als op vlak van comfort. Helaas, een stap achteruit. We moeten evenwel ‘vooruit’!”
 

Burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn (Lichtervelde)
“Pendelaars, studenten, senioren … iedereen heeft recht op correcte reistijden en comfortabele treinen, alleen als de mensen (straks) goed sporen zal het openbaar vervoer ten volle scoren”


Burgemeester Els De Rammelaere (Tielt)
“De pendelaars naar Brussel verdienen een vlot en comfortabel vervoer binnen een aanvaardbare reistijd.”Burgemeester Kurt Windels (Ingelmunster)
"In Ingelmunster stappen ook veel mensen op van de ons omliggende gemeenten. Wij vragen dan ook uitdrukkelijk een behoud van huidige dienstregeling met twee treinen per uur naar Kortijk én Brugge”.