Taste2Seas - Towards Sustainable and Tasty Food in Europe

Taste2Seas was een Europees project (INTERREG IVA 2 Zeeën - Cluster) geleid door het Vlaams Huis van de Voeding, waarbij diverse partners uit Vlaanderen, Engeland, Zeeland en Frankrijk samen werkten rond thema's als 'smaak' en 'duurzaamheid'. Het netwerk verzameld ondernemers, onderzoekers en overheden uit de agrovoedingsector.

Tijdens fase 1 (01/02/2014 - 31/01/2015) werd op 18 november 2014 een grensoverschrijdend evenement rond 'Smaak' en 'Duurzaamheid' in het Vlaams Huis van de Voeding georganiseerd. Daarnaast werd begin januari 2015 de publicatie 'Naar duurzame en smaakvolle voeding in Europa' gerealiseerd. Dit magazine bevat onder meer ideeën over welke rol smaak en duurzaamheid spelen doorheen de voedingsketen, van grond tot mond.
Het magazine kan je raadplegen via deze link.

Fase 2 (01/02/2015 - 31/07/2015) bestond uit 2 onderdelen:
  1. Experts@Taste: realisatie van een nieuw, digitaal platform waar informatie gevonden kan worden over diverse organisaties, instellingen en bedrijven die werken rond organoleptisch onderzoek. Bij organoleptisch onderzoek wordt de invloed van voedingsaspecten op de zintuigelijke waarnemingen onderzocht zoals smaak, aroma, mondgevoel en textuur.
    Meer info: www.experts-at-taste.eu
  2. Het uitvoeren van een aantal consumententesten rond chocolade, vis en sappen.
RESOC Midden-West-Vlaanderen ondersteunde het Vlaams Huis van de voeding tijdens beide fases van het project. Zo hielp RESOC o.a. mee aan de redactie van de hoger vernoemde publicatie en hielp het mee aan het bekendmaken en het verspreiden van de consumenten enquêtes.


Sarkis Bagramain, Studio Eternity