Eerste editie TechnoTielt tikt af op 1800 bezoekers

Op 28 februari en 1 maart vond in de Europahal van Tielt ‘TechnoTielt’ plaats, een job- en opleidingsbeurs rond kunststoffen en synthetische materialen. Een enthousiaste groep van partners, waaronder ook RESOC/SERR Midden-West-Vlaanderen, sloeg de handen in elkaar om van deze beurs een succes te maken.
 
De eerste dag werd de beurs door bijna 800 leerlingen uit de derde graad basisonderwijs en secundair onderwijs bezocht. Zij konden door middel van kleine workshops op de standen van de deelnemende bedrijven kennis maken met de kunststof- en textielindustrie. De tweede dag stond de beurs open voor het ruime publiek en kwam een 1000-tal mensen langs.
Op deze job- en opleidingsbeurs stelden de kunststof-, textiel- en metaalbedrijven en uitzendkantoren uit de ruime Tieltse regio niet alleen hun vacatures voor, maar lieten ze het publiek via doe-activiteiten ook kennismaken met de wereld van kunststoffen en synthetische materialen en hoe deze verwerkt worden tot producten die we dagdagelijks gebruiken.

Er waren ook heel wat opleidingsinstanties aanwezig die geïnteresseerden informeerden over studierichtingen en opleidingen die leiden naar veelbelovende jobs in de sector.

Kortom: TechnoTielt stond open voor werkzoekenden en werknemers, leerlingen en studenten met ambitie die dromen van bedrijven met een toekomst!

Tweede editie TechnoTielt

RESOC Middden-West-Vlaanderen participeert in de stuurgroep van TechnoTielt en is als dusdanig nauw betrokken in de organisatie van het event. De actieve job- en opleidingsbeurs TechnoTielt zet drie dagen lang (4,5 en 6 februari 2016) de 'kunststoffen en syntetische materialen' centraal!

Hierbij een voorsmaakje van het programma:

Donderdag 4 februari 2016:
  • 8.45u - 14.30u: Educatief programma met doe-opdrachten voor de derde graad van het lager en de eerste graad van het secundair onderwijs (ASO, TSO & BSO).
  • 15.00u - 17.00u: Een jobdating voor werkzoekenden in fucntie van de vacatures van de bedrijven.
Vrijdag 5 februari 2016:
  • 8.30u - 13.00u: Educatief programma met doe-opdrachten voor de derde graad van het secundair onderwijs (ASO, TSO & BSO).
Zaterdag 6 februari 2016:
  • 10.00u - 13.00u: Job- en opleidingsbeurs voor een ruim publiek van geïnteresseerden met allerhande doe-activiteiten voor jong en oud en o.a. ook een infosessie waarin drie werknemers uit drie verschillende bedrijven vertellen over hun functie en taken.
Meer info: www.technotielt.be