Food At Work Live 2018

Food At Work Live laat jongeren en werkzoekenden proeven van de West-Vlaamse voedingsindustrie 

Het Huis van de Voeding in Roeselare zette op donderdag 22 november 2018 voor de 5de keer zijn deuren open voor een 200-tal West-Vlaamse leerlingen van de 3de graad secundair onderwijs. Het event Food At Work Live wil de diverse beroepen en de vele jobmogelijkheden bij West-Vlaamse voedingsbedrijven in de kijker plaatsen.

In het educatieve luik werden de leerlingen en leerkrachten ondergedompeld in een waar voedingsbad. Acht voedingsbedrijven lieten de jongeren via interactieve demo’s en actieve workshops de werking en beroepen van de sector beter kennen. Leerkracht Jolien Vermeulen: ‘Tijdens de actieve demo’s gingen de studenten zelf aan de slag. Bij Milcobel mochten we diverse soorten ijs testen. Na het theoretisch luik mochten we overgaan naar een praktische oefening waarbij we individueel een jumbo stick mochten dippen in chocoladesaus.’

Food At Work Live maakt het mogelijk voor bedrijven om zélf de brug te slaan naar het onderwijs en tegelijk ook naar buiten te komen met zaken die zich normaal enkel achter de bedrijfsmuren afspelen. Koen Callens van Mulder: ‘In onze workshop geven we uitleg over de machines. De leerlingen zoeken uit wat er defect is en hoe je dit kan herstellen. Deze kennismaking is zeer belangrijk voor de toekomst. Momenteel hebben we altijd een tekort aan technici in ons bedrijf. Het is een knelpuntberoep. We zijn op zoek naar toekomstige, gemotiveerde collega’s en hopen die dan ook langs deze weg te vinden.'

In de namiddag bood Food At Work Live samen met VDAB een jobdating aan waar de deelnemende bedrijven hun vier meest gevraagde profielen voorstelden aan een 60-tal werkzoekenden. Het ging hierbij vooral om functies als elektromechanieker, heftruckchauffeur, onderhoudstechnieker en verpakkingsmedewerker. Caroline Vanlaere van Milcobel: ‘We zijn een grote werkgever in de streek. Food At Work Live is sowieso interessant voor allerlei mensen zoals (toekomstige) voedingsdeskundigen, chemici, … Het is heel leuk om hier aanwezig te kunnen zijn.' 

De deelnemende bedrijven waren Alpro, Milcobel, Mulder Natural Foods, Greenyard Frozen Belgium, Marine Harvest Pieters, Crop’s, Barias & Let’s work en Westvlees. 

Food At Work Live is een initiatief van de Academie voor de Toekomst (POM West-Vlaanderen) in samenwerking met voedingsbedrijven, opleidingsverstrekkers en de partners: Alimento, RESOC Midden-West-Vlaanderen, VDAB, VFU en VTI Roeselare. 

Meer info: www.foodatworklive.be