Tweede editie Food@Work Live

Food@Work LIVE maakt voeding sexy bij studenten en werkzoekenden!

In het Vlaams Huis van de Voeding vond op dinsdag 20 oktober voor het tweede jaar op rij Food@Work LIVE plaats. Het opzet? De voedingssector in the picture plaatsen bij zowel studenten als werkzoekenden en linken aan interessante jobs met toekomstperspectieven.

Student@Work
148 leerlingen die een voeding gerelateerde of technische richting volgen (3de graad secundair onderwijs) uit 12 verschillende West-Vlaamse scholen kregen een op maat uitgewerkt programma aangeboden waarbij ze in kleine groepjes deelnamen aan 3 interactieve workschops die nauw aansluiten bij hun opleiding. In totaal werden er 12 workshops georganiseerd die inhoudelijk gerelateerd zijn aan een job in de voedingsindustrie. Dit kan gaan van het maken van een perfecte mix van diepvriesgroenten of het testen van de smaak van chips, tot het correct trekken van trompet en testen op druk. Tijdens de workshop geeft een ervaren werknemer van het bedrijf de leerlingen uitleg over wat zijn/haar job concreet inhoudt en hoe het er op de werkvloer dagdagelijks aan toe gaat.

Jobbeurs
Een 150-tal werkzoekenden maakte op de jobbeurs kennis met de veelzijdigheid van functies in de voedingsindustrie en kon ter plekke solliciteren. Met 24 standhouders (13 voedingsbedrijven, 10 interimkantoren gespecialiseerd in 'food' en het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten (VFU)) was de 2de editie volzet. Ook werkzoekenden konden deelnemen aan workshops rond thema's als kwaliteitstesten, voedselveiligheid en werken in een verpakkings- en productieomgeving.

De organisatoren (Academie voor de Toekomst, POM West-Vlaanderen, IPV, VDAB, VFU en RESOC/SERR Midden-West-Vlaanderen) beginnen alvast met de voorbereidingen van de 3de editie van Food@Work LIVE.

Meer info op: www.foodatworklive.be