Food@Work Live maakt voeding sexy bij studenten en werkzoekenden!

In het Vlaams huis van de Voeding vond op 23 en 25 oktober 2014 voor het eerst Food@Work Live plaats. Het opzet? De voedingssector in the picture zetten bij zowel studenten als werkzoekenden. Met driehonderd bezoekende leerlingen en honderd jobs in de aanbieding werd de eerste Food@Work Live een succes!

Student@Work
Veertien voedingsbedrijven stelden zich samen met uitzendkantoren en koepelorganisaties voor tijdens een studentendag. Zowat driehonderd leerlingen uit veertien West- en Oost-Vlaamse middelbare scholen konden genieten van twaalf workshops, oefeningen en zelfs sollicitatie-trainingen. De bedoeling? Jongeren warm maken voor een opleiding en een carrière in de voedingsindustrie.

Honderd Jobs
Niet enkel studenten werden geïntroduceerd in de wereld van de voeding. Twee dagen later maakten ook werkzoekenden kennis met de sector. Een kennismaking met toekomstperspectief want tijdens de jobbeurs op zaterdagmorgen werden maar liefst honderd vacatures aangeboden.

Vervolg gegarandeerd
Dat Food@Work Live een vervolg krijgt, staat nu al vast. De scholen, bedrijven en werkzoekenden waren enthousiast en bij een volgende editie wordt het aanbod nog verder uitgebreid.
 
Food@Work Live was een gezamenlijk initiatief van RESOC/SERR Midden-West-Vlaanderen, Fabriek voor de Toekomst, Vlaams Huis van de Voeding en verschillende andere partners (VDAB, POM West-Vlaanderen, IPV, RTC West-Vlaanderen, Academie voor de Toekomst, Unizo en VOKA).

Meer info op: www.foodatworklive.be