RESOC/SERR Midden-West-Vlaanderen lanceert een vacaturefolder voor Schoolverlaters!

De voedingsindustrie is uitgegroeid tot de grootste industriële sector van België. Het zwaartepunt van die agrovoedingsnijverheid ligt in Midden-West-Vlaanderen. Deze stabiele en innovatieve werkgever heeft de komende jaren nood aan meer dan 7.000 nieuwe werkkrachten om te blijven groeien!

RESOC/SERR Midden-West-Vlaanderen koos er dan ook bewust voor om in 2014 deze sector en haar vele carrièremogelijkheden voor jongeren in de kijker te plaatsen: In samenwerking met VDAB, Voka West-Vlaanderen, Vlaams Huis van de Voeding, RTC West-Vlaanderen en IPV werd daarom een overzichtelijke folder opgemaakt met daarin advertenties en vacatures van 19 voedingsbedrijven uit de regio waarvoor jongeren in aanmerking komen.

De folder werd in juni 2014 verspreid (zowel digitaal als gedrukt) onder meer dan 1000 schoolverlaters uit middelbaar en hoger onderwijs.


RESOC/SERR Midden-West-Vlaanderen brengt 2de editie uit van folder voor laatstejaars!

RESOC/SERR Midden-West-Vlaanderen wil er voor zorgen dat jongeren in onze regio blijven én er aan de slag kunnen. De voedingsindustrie is uitgegroeid tot de grootste industriële sector van België. Het zwaartepunt van die agro-voedingsnijverheid ligt in Midden-West-Vlaanderen. Om te blijven groeien heeft deze stabiele en innovatieve werkgever voortdurend nood aan nieuwe werkkrachten.

RESOC/SERR Midden-West-Vlaanderen kiest er dan ook bewust voor om deze sector en haar vele carrièremogelijkheden voor jongeren in de kijker te plaatsen. In samenwerking met VDAB, VOKA West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen, Fabriek van de Toekomst 'voeding', RTC West-Vlaanderen, het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten (VFU) en IPV werd voor het tweede jaar op rij in 2015 een overzichtelijke folder opgemaakt met daarin advertenties en vacatures van 19 voedingsbedrijven uit de regio, waarvoor jongeren in aanmerking komen.In vergelijking met de eerste editie bevat deze versie nog meer aantrekkelijke en sprekende foto's, wist-je-datjes over werken in de voedingsindustrie en handige tips en tricks die je slaagkansen als jongere bij het solliciteren nog kunnen vergroten.

De folder werd in juni 2015 verspreid (zowel digitaal als gedrukt) onder meer dan 2.000 laatstejaars studenten uit het middelbaar en hoger onderwijs.

De partners willen op deze manier de dynamiek van de voedingsindustrie aantonen en hopen daarmee alvast enkele jongeren te overtuigen zodat ze de weg naar een job in de voedingssector (beter) vinden.

De 2e vacaturefolder kan u hier downloaden.

Vacaturefolder plaatst carrièremogelijkheden in de voedingsindustrie in de kijker bij jongeren!
 
De voedingsindustrie speelt in de spits van de Vlaamse industrie; waarbij het zwaartepunt van de (agro)voedingsnijverheid in West-Vlaanderen ligt! Zo is de sector van de diepvriesgroenten, met het epicentrum in de Midden-West-Vlaanderen, de grootste cluster ter wereld in zijn soort! 
 
Deze stabiele, innovatieve én exportgerichte werkgever heeft om te blijven groeien voortdurend nood aan nieuwe werknemers waarbij er een zeer grote vraag is naar technisch geschoolde mensen. Samen met zijn partners kiest RESOC/SERR Midden-West-Vlaanderen er daarom bewust voor om deze dynamische sector en haar vele carrièremogelijkheden bij jongeren in de kijker te plaatsen.
 
Voor het derde jaar op rij werd een vacaturefolder ontwikkeld. Met tal van advertenties van voedingsbedrijven, een wedstrijd en o.a. uitleg over enkele veel gevraagde functies, hopen we laatstejaars TSO en BSO te overtuigen zodat ze de weg naar een mogelijke job in de voedingssector vinden.
 
De gedrukte folder werd de eerste helft van juni 2016 onder meer dan 2.000 laatstejaars uit het TSO en BSO verspreid! Klik hier om de digitale versie te bekijken.  
 
De folder is een initiatief van RESOC Midden-West-Vlaanderen, Academie voor de Toekomst, POM West-Vlaanderen, Provincie West-Vlaanderen, VOKA, VDAB i.s.m. RTC West-Vlaanderen, IPV, Food@Work en VFU.