​RESOC/SERR Midden-West-Vlaanderen brengt 2de editie uit van folder voor laatstejaars!

RESOC/SERR Midden-West-Vlaanderen wil er voor zorgen dat jongeren in onze regio blijven én er aan de slag kunnen. De voedingsindustrie is uitgegroeid tot de grootste industriële sector van België. Het zwaartepunt van die agro-voedingsnijverheid ligt in Midden-West-Vlaanderen. Om te blijven groeien heeft deze stabiele en innovatieve werkgever voortdurend nood aan nieuwe werkkrachten.

RESOC/SERR Midden-West-Vlaanderen kiest er dan ook bewust voor om deze sector en haar vele carrièremogelijkheden voor jongeren in de kijker te plaatsen. In samenwerking met VDAB, VOKA West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen, Fabriek van de Toekomst 'voeding', RTC West-Vlaanderen, het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten (VFU) en IPV werd voor het tweede jaar op rij in 2015 een overzichtelijke folder opgemaakt met daarin advertenties en vacatures van 19 voedingsbedrijven uit de regio, waarvoor jongeren in aanmerking komen.In vergelijking met de eerste editie bevat deze versie nog meer aantrekkelijke en sprekende foto's, wist-je-datjes over werken in de voedingsindustrie en handige tips en tricks die je slaagkansen als jongere bij het solliciteren nog kunnen vergroten.

De folder werd in juni 2015 verspreid (zowel digitaal als gedrukt) onder meer dan 2.000 laatstejaars studenten uit het middelbaar en hoger onderwijs.

De partners willen op deze manier de dynamiek van de voedingsindustrie aantonen en hopen daarmee alvast enkele jongeren te overtuigen zodat ze de weg naar een job in de voedingssector (beter) vinden.

De 2e vacaturefolder kan u hier downloaden.